Freyrin suunnitelmat Gigavasassa etenevät

mar 10, 2022

Norjalainen yritys Freyr Battery suunnittelee aloittavansa akkukennojen valmistuksen Vaasassa vuonna 2025. Nykyään noin 90 prosenttia maailman litiumioniakuista valmistetaan Kiinassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. Freyrin tavoitteena on tulla merkittäväksi tuottajaksi Euroopassa. Ensimmäinen askel on tehdasrakentaminen Mo i Ranaan Norjaan ja Vaasaan, Suomeen. Freyr haluaa valmistaa akkuja, joiden hiilidioksidipäästöt ovat maailman alhaisimmat.

Tehdashallin lisäksi 140 hehtaarin alueelle rakennetaan myös kemikaalivarasto, laboratorio, jätekeskus ja jätevedenpuhdistamo. Parkkipaikalle tulee 700 autopaikkaa.

Suomen sähköverkon käyttövarmuus on lähes sata prosenttia. Tämä on hyvä asia prosessiteollisuudelle, kuten Freyrille. Tuulivoiman ansiosta voidaan taata sataprosenttisesti vihreä sähkö koko alueelle”, kertoo Gigavasan alueen markkinoinnista ja kehittämisestä vastaava Marko Kuokkanen kertoo Vasabladetin haastattelussa.

Lue lisää aiheesta Vasabladetin sivuilta lähteestä: Förnybar el och eget reningsverk för processvatten – planerna för Freyer vid Gigavasa går framåt – Vasabladet 

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *